Thysse

A midwestern graphics company needed a new facility that would seamlessly integrate their business and production components, while also embracing its surroundings. Situated on an industrial site with a natural marsh to the south and east and bike trails adjacent, the building capitalizes on its site as well as natural daylighting opportunities by being oriented north-south on the east end of the site. This orientation also engages the landscape and allows for future production expansion to the west. It also created a separate experience for visitors and office areas to the east. Circulation and functional layout were critical, with a central lobby that had to serve as an identifiable entry point for a branded visitor experience, but that would also be a connector between multi-level distinct work environments and the production floor. In the lobby, a monumental stair has both impact and function. Upper level links along the exterior glass walls serve as important features for viewing as well as connecting the office with the production facility. Micro-environments for work areas were individually considered and designed to accommodate unique functions, such as sales, design, customer service, and accounting. Each have views to the exterior and marsh; patio areas at both first and second levels provide direct access to the exterior and the bike path connection. Deep overhangs protect these areas and address the marsh in their orientation.

Similar Projects

Back to Portfolio